Leswijzer

De Leswijzer is de handleiding voor de catecheet. Hier staat alle tekst in voor de catecheet. Op de pagina Lesopbouw ziet u welke onderdelen er in en les zitten en een toelichting daarbij.

Leerwijzer

De Leerwijzer is het boekje voor de catechisant en is open van karakter. Op de eerste bladzijde staan slechts enkele kopjes met veelal schrijfruimte. De kopjes zijn: Herhaling, Verbinding, Bijbelgedeelte, Aantekeningen en Verwerking. Hierdoor heeft de catecheet de mogelijkheid om hier zelf invulling aan te geven. De lijntjes kunnen gebruikt worden om aantekeningen te maken bij het desbetreffende onderdeel, er kunnen vragen bedacht of opgeschreven worden en het kan gebruikt worden om vragen te beantwoorden.

De Leerwijzers wordt geleverd in drie versies: SV, HSV en Blanco.

PowerPoint

De PowerPoint is een exacte kopie van de Leswijzer en is bedoeld ter ondersteuning van de les. Het is dus niet noodzakelijk om een PowerPoint te gebruiken. De dia’s zijn volgens een vast format opgebouwd.

Instructiefilmpjes

In de Leswijzer vindt u veel lesonderdelen en het is belangrijk dat u hieruit selecteert. In het volgende filmpje wordt per lesonderdeel uitgelegd hoe deze gebruikt kan worden.

De PowerPoint is meer dan een kopie van de Leswijzer. Ten eerste is het ook in de PowerPoint noodzakelijk dat u een selectie maakt uit de dia’s die beschikbaar zijn. Daarnaast kunt u zelf op een eenvoudige manier dia’s verwijderen, aanpassen of zelfs toevoegen. In het volgende filmpje worden daar instructies voor gegeven.

Loopt u in de voorbereiding tegen vragen aan of wilt u sparren over het gebruik van de methode, neemt u dan contact met ons op, via de chat of het contactformulier.

Methode