Ontdek Just Read It!
met twee
complete lessen

We nemen u graag mee in de nieuwe methode. Daarom bieden wij u vrijblijvend een compleet proefpakket aan met daarin twee lessen rondom het thema ‘Jezus de Christus, Profeet, Priester en Koning’.

Introductie

Bij een nieuwe methode is het van belang dat duidelijk is hoe je de methode moet gebruiken. Just Read It! slaat door middel van levensvragen een brug tussen Bijbel en geloofsleer enerzijds en het leven van de jongeren anderzijds.

De methode bestaat uit drie onderdelen: de Leswijzer, de Leerwijzer en een PowerPoint. Die drie onderdelen bevatten weer elementen zoals: doelstellingen, verbinden, meme, oudervraag, denkvraag en nog veel meer. In de introductie wordt aan deze verscheidenheid aan onderdelen en elementen een uitleg gegeven.

Leswijzer


De Leswijzer bevat alle (achtergrond)informatie die de catecheet in staat moet stellen om de doelstellingen over te brengen. Afhankelijk van de voorkennis van de groep kan er selectief omgegaan worden met de stof, maar het doel is om de catecheet breed van informatie te voorzien, zodat hij de stof op een goed onderbouwde wijze kan overbrengen.

De Leswijzer bestaat uit de volgende onderdelen: levensvragen, psalm, doelstellingen, verbinden, Bijbelgedeelte, kern, geloofsleer, verwerking, meme en samenvatting. De volgorde hiervan staat echter niet vast, maar kan per les verschillen. De Leswijzer die hier aangeboden wordt, wordt wel de standaardles genoemd, waar dus een keuze voor een bepaalde psalm, verbinding en verwerking is gemaakt. Het totaalprogramma is de versie met extra keuzemogelijkheden. 

 

Leerwijzer


De Leerwijzer is het boekje dat de catechisanten voor zich hebben liggen. Er is bewust voor gekozen om de Leerwijzer kort en open te maken, zodat de catecheet zelf de ruimte heeft om opdrachten te kiezen. Vervolgens kunnen die op de schrijfruimte worden gemaakt door de catechisanten.

 De Leerwijzer bestaat uit de volgende onderdelen: drie leerelementen (samenvatting, Bijbeltekst en een willekeurige leeropdracht), oudervraag, denkvraag, maken, lees- en kijktips, Bijbelgedeelte, volgende keer en schrijfruimte.

 De leerwijzer wordt ook digitaal aangeboden, zodat deze ook naar de ouders verstuurd kan worden. Hiermee hopen we het onderlinge (geestelijke) contact tussen de ouders en kind te bevorderen.

PowerPoint


Bij elke les is er een PowerPoint beschikbaar. Deze is ondersteunend van aard en biedt de catecheet de ruimte om afbeeldingen, video’s en dergelijke te laten zien.

Download het proefpakket!

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag het proefpakket ontvangen? Klikt u dan op ‘Download het proefpakket!’. U wordt dan ingeschreven voor de nieuwsbrief, waarna u een mail krijgt toegestuurd waarin u de download ontvangt. In de nieuwsbrief kondigen we u nieuws aan over Just Read It! en houden we u op de hoogte van de vorderingen en ontwikkelingen.

Vraag hier aan!

Just Read It!
Ontmoetingsplaats rondom catechese

Catechese is een belangrijke vorm van kerkelijk onderwijs. Maar hoe houd je de aandacht van jongeren vast en hoe kun je vanuit de Bijbel aansluiten bij hun leefwereld? Wat is ervoor nodig om een goede en inhoudsvolle catecheseles te geven?

Download het proefpakket!

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag het proefpakket ontvangen? Klikt u dan op ‘Download het proefpakket!’. U wordt dan ingeschreven voor de nieuwsbrief, waarna u een mail krijgt toegestuurd waarin u de download ontvangt. In de nieuwsbrief kondigen we u nieuws aan over Just Read It! en houden we u op de hoogte van de vorderingen en ontwikkelingen.

Vraag hier aan

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de methode, over het platform, de basiscursus of de catechetenpool?
Vragen die vaker voorkomen, staan onder het tabblad 'FAQ', Frequently Asked Questions.
Mocht uw vraag er (nog) niet tussen staan, vul dan onderstaand formulier in.

Stuur een bericht

© 2019 JustReadIt!  |  Privacyverklaring